Hrvatske košarkašice u dramatičnoj završnici savladale BiH

Prijateljska utakmica

Hrvatske košarkašice u dramatičnoj završnici savladale BiH

E. Dindić

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Opatiji je odigrala prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Hrvatske.  I jedna i druga selekcija se spremaju za Europsko prvenstvo divizije A za juniorke koje se ove godine održava u Italiji. 

Sjajno su odigrale prvi period domaća reprezentacija Hrvatske te nakon prvih 10.minuta imale prednost 19:14. U drugom periodu naša selekcija zategla je odbranu te ovaj period odigrala mnogo bolje, tako da drugi period odlazi na našu stranu rezultatom 16:15. Nakon prvih 20.minuta vodila je selekcija Hrvatske rezultatom 34:30.

U nastavku susreta selekcija Hrvatske sjajno otvara ovaj dio susreta i u jednom trenutku imala je i osam poena prednosti. Međutim naše košarkašice ubacuju u brzinu više te dobivaju ovaj period rezultatom 16:13. Nakon 30.minuta susreta rezultat je glasio 47:46, za domaću selekciju.

Četvrti period se igrao koš, za koš sve do tri minute pred kraj susreta kada se domaća reprezentacija sa dvije dobre odbrane odvajaju na pet poena prednosti. Pokušale su naše košarkašice da stignu prednost selekcije Hrvatske, ali za nešto više od časnog poraza nije bilo vremena. Ovaj period završio je rezultatom 13:10 u korist Hrvatske, za konačnih 60:56.

Kod domaće selekcije bolje od ostalih bile su Mihaela Lazić sa 16 poena, dok su Nika Muhl i Viktoria Čurčić dodale po 8 poena. Našu selekciju predvodila je sjajna Dragana Domuzin sa 23 poena i 8 skokova, dok je Sara Heljić dodala 15 poena uz 12 skokova.


Hrvatska-Bosna i Hercegovina 60:56(19:14;15:16;13:16:13:10).

Hrvatska: Lazić 16, Muhl 8, Mihić 2, Savić 4, Kostić 6, Haklićka, Miše 3, Turkalj, Bilić 8, Čurčić 8, Mandić 1, Perko 2, Jurić 2.

Bosna i Hercegovina: Zubac 3, Kremenović 3, Domuzin 23, Marjanović 4, Heljić 15, Kešeljivić, Gligić 2, Babić, Kovačević 2, Bučuk, Milanović, Babić D, Ahmić, Ruščuklić 4.

Ova dva ista protivnika i sutra sa početkom u 19:00 h će odmijeriti snage u novoj prijateljskoj utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi