Uz opciju kupovine

To je Dinamo: Talentovanog golmana poslali na posudbu u Seriju A

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je jedan od najboljih timova Evrope kada je u pitanju prodaja igrača u posljednjih 20-ak godina.

Gotovo da nije bilo prelaznog roka u kojem Modri nisu napravili milionski transfer, a došli su i do toga da igrače posuđuju timovima iz Serije A.

Mladi golman Adrian Šemper (20) od danas je član Chieva iz Verona. Stigao je iz zagrebačkog tima na posudbu do kraja sezone, a italijanski tim će imati opciju da ga kupi naredne sezone.

Šemper će dobiti dres sa brojem jedan i vjerovatno će dobiti šansu da se pokaže na velikoj sceni tokom nove sezone.

Dinamo je tako ovog ljeta napustilo pet sjajnih fudbalera. Pored Šempera u Seriji A je završio Ante Ćorić (Roma), Filip Benković (Leicester) i Hilal Soudani (Nottingham) su otišli u Englesku, dok je Borna Sosa postao član Stuttgarta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.