Potop tima iz St. Petersburga

Zenit doživio debakl kakav odavno ne pamti i to u najjačem sastavu

Navijači Zenita iz St. Petersburga odavno ne pamte teži evropski poraz od ovog koji je njihov tim danas pretrpio u Bjelorusiji.

Igrao je Zenit u posljednjih desetak godina protiv brojnih evropskih velikana, ali teško se sjetiti ko ga je uspio pobijediti sa čak 4:0 kao što je to danas učinio Dinamo iz Minska.

Od starta utakmice bilo je jasno da ovo nije Zenitov dan. U 12. minuti, Nikolić je zabio za vodstvo Dinama od 1:0 da bi Khvashchinskiy u 32. povisio na 2:1. Debakl Zenita najavio je Galović, koji je u 41. minuti pogodio za visokih 3:0.

Igrao se 67. minut kada je Nikolić svojim drugim golom postavio konačan rezultat utakmice te doveo Dinamo iz Minska na korak do playoffa.

Debakl Zenita je još teži kada se uzme u obzir da su Rusi igrali u najjačem sastavu u kojem su bili Lodygin, Ivanović, Driussi, Shatov...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.