Roberto Mancini više nije trener Zenita, preuzima klupu Italije

Napustio ruski klub

Roberto Mancini više nije trener Zenita, preuzima klupu Italije · Zvanično

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Roberto Mancini odlučio je da napusti Zenit nakon što je stigla ponuda da preuzme selektorsko mjesto reprezentacije Italije.

U Zenitu su željeli da Mancini i dalje ostane trener ovog tima, ali je italijanski stručnjak bio uporan u tome da dobije raskid saradnje jer ne želi propustiti šansu da vodi selekciju Italije. Iz ruskog kluba su potvrdili da je ova odluka donesena prije nekoliko dana, ali da su tek danas odlučili zvanično da je objave.

"Zenit i Roberto Mancini su dogovorili sporazumni raskid saradnje. Ugovor se završava bez ikakvih finansijskih troškova s obje strane. Ugovor završava 14. maja i želimo mnogo sreće Manciniju u nastavku karijere", poručili su iz Zenita.

Mancini je prošlog ljeta stigao u klub iz St. Petersburga i ostala mu je još jedna sezona ugovora. Međutim, nakon što je FS Italije izrazio želju da baš on bude novi selektor Mancini je ekspresno zatražio raskid saradnje. Da ima veliku želju da vodi Italiju dovoljno pokazuje činjenica da se odrekao godišnje plate u Zenitu od 13 miliona eura, dok će kao selektor Azzurra zarađivati dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi