Crveni đavoli slavili sa 2:1

Schmeichel provocirao Shawa nakon utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su na Old Traffordu pobijedili Leicester (2:1) u prvom kolu engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su otvorili novu sezonu pobjedom i osvajanjem tri boda iako navijači nisu mogli biti zadovoljni igrom. United je bio znatno oslabljen u ovom meču jer je Jose Mourinho bio primoran da odmara nekoliko igrača, dok su neki još uvijek povrijeđeni.

Ipak, ono što je najvažnije za njih jeste da su uspjeli slaviti, a zanimljivo da je svoj prvi gol u Premiershipu u karijeri postigao Luke Shaw. Momak koji je bio skoro otpisan na Old Traffordu je dobio šansu i uspio je da postigne gol za 2.0.

Shaw je nakon meča priznao da mu je prišao golman Leicestera, Kasper Schmeichel, te da mu je poručio da je srećković.

"Prvi dodir s loptom sam želio da bude takav. Schmeichel mi je kasnije prišao i rekao da sam srećković i da ni sam ne znam kako sam dao gol. Odogovorio sam mu da me nije briga šta on misli i da je najvažnije da je morao ići u mrežu po loptu", rekao je Shaw.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.