Samo Liga prvaka ostavlja ga u Manchesteru

Mancini mora do LP ili pakuje kofere

Adnan Beganović

Talijanski fudbalski stručnjak Roberto Mancini prije nekoliko dana potpisao je troipolgodišnji ugovor s Manchester Cityjem, no ukoliko se ne domogne Lige prvaka najvjerovatnije će već u maju napustiti popularne Građane.

Naime, otočki mediji saznaju da u ugovoru postoji klauzula prema kojoj se isti može raskinuti ukoliko Manchester City ne osvoji jedno od mjesta koja ga vode u Ligi prvaka.

Bogati vlasnici Građana ovog ljeta na pojačanja su potrošili 140 milinoa eura i ono što ih jedino interesuje je Liga prvaka tako da Mancini i pored ugovora od tri i pol godine ima imperativ već u ovoj sezoni, a to je minimalno 4. mjesto.

Navodno talijanski stručnjak svoju porodicu neće preseliti u Manchester do ljeta, dok ne vidi kako će se situacija razvijati, odnosno dok ne bude siguran da li će ostati za kormilom popularnih Građana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.