Historijski prvi gradski derbi tuzlanskih ekipa odigran je večeras na Tušnju

Trijumf crveno-crnih protiv velikog rivala

Vidović riješio gradski derbi: Sloboda vlada Tuzlom!

Midhat Šljivak

Sloboda je večeras na Tušnju pobijedila u gradskom derbiju ekipu Tuzla Cityja rezultatom 1:0.

Uvodne minute meča pripale su Slobodi. Crveno-crni su krenuli ofanzivnije, ali pravu šansu nisu uspjeli da stvore pred golom Tuzla Cityja koji je bio jako defanzivan u prvom poluvremenu.

Imala je Sloboda u prvih 45 minuta dobre pokušaje preko Barabana i Vidovića (dva puta). Sa druge strane rezervista Murga je pokušao dalekometnim udarcem, ali loše prvo poluvrijeme na Tušnju nije donijelo golove (0:0).

Nastavak meča ponovo donosi bolju igru Slobode. Tim Zlatana Nalića je stvarao šanse, a u 63. minuti su došli i do vodstva. Baraban je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio je za Antonija Vidovića koji pogađa za vodstvo od 0:1.

Nije Tuzla City napravila previše ni nakon vodećeg gola Slobode. Stariji tuzlanski tim je od 74. minute igrao i sa igračem manje nakon što je isključen Perica Ivetić i Sloboda se morala do kraja braniti.

Bacio je Slobodan Starčević sve karte u napad. Dobili su šansu Poturalić i Mahmutović, ali uzaludno je bilo sve jer je Sloboda zatvorila sve prilaze golu. Ostalo je do kraja 1:0 i Sloboda je stigla do prvog trijumfa ove sezone.


Premijer liga BiH, 4. kolo:

Tuzla City - Soboda 1:0 (Vidović 63')

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović, Šećerović, Vukmirović, Nukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.