Norvežanin na Otoku

Odegaard neće ostati u Real Madrid, ide na posudbu koja je sve iznenadila

Endin Čaušević

Norveški tinejdžer Marin Odegaard prije nekoliko godina stigao je u Real Madrid kao velika nada evropskog fudbala, ali u kraljevskom klubu još uvijek nije dobio pravu priliku.

Odegaard je prethodnih sezona igrao na posudbama, a ovog ljeta se vratio u Real Madrid nakon što mu je istekla posudba u Heerenveenu. Ovaj 19-godišnji fudbaler je odradio pripreme s kraljevskim klubom, ali je gotovo sigurno da će i ovog ljeta ponovo na još jednu posudbu.

Španski mediji navode da će Odegaard napustiti Real Madrid u narednim danima, te da će naredne sezone igrati u Engleskoj. Navodno, Kraljevi su već dogovorili saradnju s jednim od klubova iz Championshipa, ali nije poznato o kojim klubu je riječ.

Odegaard je u Real Madrid stigao na ljeto 2015. godine za tri miliona, ali je do sada upisao samo dva nastupa u dresu evropskog prvaka. Kraljevi su ga platili tri miliona funti i još uvijek vjeruju da pred njim tek slijedi blistava budućnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.