Slab meč na Pecari završen bez golova

Bez golova u duelu Široki - Radnik

Radnik se odbranio na Pecari, Željo na vrhu Premijer lige!

M. Šljivak

Široki je na Pecari u 4. kolu Premijer lige BiH ugostio ekipu Radnika iz Bijeljine i na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo (0:0).

Slaba fudbalska predstava viđena je na Pecari. Široki je večeras razočarao i na kraju gosti kući nose jedan bod.

Široki je imao veći posjed lopte u prvom poluvremenu. Domaći fudbaleri su bili bolji tim, imali su nekoliko opasnih pokušaja, ali ostali su bez prave šanse.

Zato je Radnik vrlo lako mogao povesti u finišu prvog dijela. Irfan Hadžić se dva puta našao u fantastičnim šansama, ali je Luka Bilobrk čudesnim odbranama spasio Širokobriježane.

Na poluvrijeme se otišlo sa nepopularnih 0:0, da bi u nastavku na Pecari gledali zaista slabu fudbalsku predstavu.

Radnik je radio odličan posao u defanzivi. Široki sa druge strane nije uspijevao napraviti ništa konkretno u fazi napada i utakmica je bila izuzetno neatraktivna.

Do kraja tim iz Bijeljine nije slomljen. Usprkos ofanzivi i nekoliko odličnih šansi u finišu Široki nije uspio da dođe do pobjedničkog gola i ostalo je 0:0 do kraja ovog meča.

Široki je ovim remijem prepustio prvo mjesto ekipi Željezničara koji je vodeći sa devet bodova nakon četiri odigrana kola.

Radnik i Široki su jedine ekipe koje su neporažene ove sezone u Premijer ligi BiH.


Premijer liga BiH, 4. kolo:

Široki - Radnik 0:0

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Čabraja, Eliomar, Marić, Ćorluka, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Lučić, Martinović, Đelmić, Mekić, Vasić, Popara, Peco, Hadžić, Đurić, Aleksić, Merajić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.