Allardyce okupio strašan tim

Sjećate li se Galaktikosa koje je nekada imao Bolton?

Endin Čaušević

Već godinama ljubitelji fudbala se nadaju da će se Bolton Wanderersi vratiti u najjači rang engleskog fudbala, ali oni se još uvijek nalaze u nižem rangu.

Bolton je nekada važio za veoma stabilnog člana Premiershipa, a mnogi se sjećaju legendarne ekipe koju je imao ovaj klub. Početkom 2002. godine na klupi ovog tima bio je Sam Allardyce koji je zajedno s čelnicima kluba uspio da napravi nevjerovatnu ekipu koja je kasnije dobila naziv Boltonovi Galaktikosi.

U periodu između 2002. i 2004. godine Bolton je uspio da ostvari nekoliko transfera koji su mnoge iznenadili. Najveće pojačanje tada sigurno je bio Jay-Jay Okocha koji je svojim magičnim potezima zadivio svijet. Dovoljno je reći da je Nigerijac bio idol Ronaldinha. Nakon što je napustio PSG odlučio je karijeru nastaviti u Boltonu gdje je nastavio pružati sjajne partije.

Nakon njega u Bolton je stigao i defanzivac Real Madrida, Ivan Campo, koji je s kraljevskim klubom osvojio dvije Lige prvaka. Campo je odlučio napustiti Real, a mnogi su bili u šoku kada je potpisao za Bolton. Potpisao je ugovor na tri sezone i bio je standardan u ekipi Big Sama.

Potpom je Bolton doveo i legendarnog napadača Marija Jardela koji je svojevremeno osvajao Zlatnu kopačku. Jardel je u jednoj sezoni za Sporting iz Lisabona postigao 42 gola što je tada bilo nevjerovatno. Brazilac je potom potpisao za Bolton, ali se nije pokazao kao veliko pojačanje. Odigrao je samo 11 utakmica i postigao je tri gola.

Sjećate li se igrača po imenu Ibrahim Ba? Ovaj francuski internacionalac je nekada igrao u Milanu i važio je za jednog od najboljih mladih igrača. Bolton ga je doveo 2003. godine, ali se nije baš isplatio. Nakon samo godinu dana karijeru je nastavio u Turskoj. Na kraju tu je i Kevin Davies koji je nekada bio strah i trepet za odbrane u Engleskoj. On je došao iz Southamptona i za Bolton je igrao čak deset godina, te je zauvijek ušao u legendu ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.