Cardiff se vratio u Premier ligu!

Bolton se spasio u posljednjim minutama

Cardiff se vratio u Premier ligu!

Današnjim utakmicama 46. kola završena je još jedna sezona u Championshipu. Najradosniji na kraju posljednjeg kola mogu biti fudbaleri Cardiffa i Boltona. Prvi su se vratili u Premiership, a drugi su izborili opstanak u posljednjim minutama. 

Krenimo redom. Borba za povratak u Premiership se vodila između Cardiffa i Fulhama, ali ekipa na čijem čelu je Vincent Tan na kraju se vratila u elitno društvo.
Ipostavilo se na kraju da joj je i bod bio dovoljan kući protiv Readinga (0:0), jer je Fulham izgubio na gostovanju od Birminghama (3:1).

Nadalje, u play off se plasirala ekipa Derbyja koja je u posljednjem kolu pobijedila kući Barnsley, dok je zbog te činjenice Preston ostao 'kratkih rukava'. Osim Derbyja, u play offu će igrati ekipe Fulhama, Aston Ville i Middlesbrougha.

Kada je u pitanju borba za opstanak, iz lige su na kraju ispali Burton i Barnsley, a Bolton se spasio u posljednjim minutama jer je preokrenuo rezultat kući protiv Nottinghama i slavio pobjedu od 3:2.

Podsjetimo, od ranije je poznato da su iz lige ispali fudbaleri Sunderlanda, a da se u Premiership vraća Wolves.

Za kraj samo dodajmo da je bh. reprezentativac Muhamed Bešić igrao čitav meč u remiju (2:2) Middlesbrougha na gostovanju kod Ipswicha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi