Do četvrtka rok za ispunjavanje obaveza

Novi problemi za Rudar Kakanj!

Adnan Beganović

Osim što je danas zvanično ostao bez bodova osvojenih na terenu, Rudar Kakanj bi se mogao susreti i sa novim problemima na otvaranju nove sezone.

Naime, kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih Nogometnom savezu Federacije Rudar još uvijek nije izvršio financijske obaveze prema Savezu i ukoliko to ne uradi do četvrtka biće kažnjen shodno Disciplinskom pravilniku.

Podsjetimo, ekipa iz Kaknja je danas i službeno ostala bez bodova osvojenih u duelu sa Metallegheom (1:0) s obzirom da je za Rudar u tom meču nastupao Adis Goralija koji nije imao pravo nastupa zbog tri žuta kartona.

Takmičarska komisija na osnovu žalbe ekipe iz Jajca donijela je u ovom trenutku jedinu ispravnu odluku i susret je registrovala službenim rezultatom 0:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.