Modrić prvi zvao Inter?

Real je tvrdio jedno, a ustvari se dešavalo nešto sasvim drugo

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić će prema svemu sudeći ovog ljeta ostati u Real Madridu.

Prethodnih sedmica uveliko se špekulisalo o tome da će Luka Modrić biti još jedan od igrača Real Madrida koji će ovog ljeta napustiti Santiago Bernabeu. Veliki interes za Modrića pokazao je Inter, a čak je i agent hrvatskog igrača priznao da Luka želi karijeru nastaviti na Meazzi.

Međutim, Real Madrid nije želio da proda jednog od najbitnijih igrača, a Interu su zaprijetili da će ih prijaviti FIFA-i jer su kontaktirali Modrića bez njihovog dopuštenja. Inter je demantovao da je zvao Modrića i njegovog agenta, a u italijanskoj javnosti se pojavila i vijest da je ustvari njih Modrić prvi zvao.

Navodno, FIFA je kontaktirala Modrića nakon Realove žalbe, a on im je poručio da je ustvari on bio taj koji je kontaktirao Inter jer je želio da potpiše za ovaj klub. Modrić je prvo pričao sa saigračima iz reprezentacije Perišićem, Brozovićem i Vrsaljkom koji igraju za Inter i donio je odluku da im se pridruži. Ipak, u Realu nisu željeli ni da čuju za njegov odlazak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.