Italijanski mediji otkrili veliku tajnu Intera

Već je potpisao?

Italijanski mediji otkrili veliku tajnu Intera

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras počinju novu sezonu u italijanskoj Seriji A gostovanjem kod Sassuola.

Inter se znatno pojačao ovog ljeta i navijači očekuju borbu za sami vrh tabele. Ono što je najbitnije na Meazzi su uspjeli da sačuvaju okosnicu ekipe iz prošle sezone, a naravno to se najviše odnosi na kapitena Maura Icardija.

Dugo se špekuliše o tome da bi Icardi mogao napustiti Inter ovog ljeta, ali kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa. Navodno, Icardi je još prije nekoliko sedmica saopštio klubu da želi ostati, a Corriere dello Sport navodi da je čak i potpisao novi ugovor s Interom.

Navodno, Inter i Icardi su dogovorili saradnju do ljeta 2023. godine, a argentinski napadač u ugovoru sada ima otkupnu klauzulu od 160 miliona eura. Iako je ugovor potpisan prije nekoliko sedmica u Interu su očito pokušali što duže da to čuvaju u tajnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, italijanski mediji su uspjeli iz pouzdanih izvora da saznaju da Icardi ostaje i da je novi ugovor već potpisan. U prethodnom ugovoru klauzula je bila 110 miliona eura i Inter je želio da to poveća. Također, Icardijeva plata se znatno povećala, te će sada po sezoni zarađivati oko osam miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi