Poljak želio odlazak, ali se ubrzo predomislio (Foto: EPA)

Sjajni napadač na kraju ostaje u Bayernu

Lewandowski otvorio dušu: Želio sam otići, nisam se osjećao dobro ovdje!

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski imao je namjeru da napusti redove minhenskog Bayerna.

Sjajni 30-godišnji napadač je preko agenta Pinija Zahavija krajem maja saopštio rukovodstvu kluba da ima namjeru ići, ali na kraju će Lewa i dalje nositi dres bavarskog giganta.

Otkrio je Lewandowski zašto je želio otići iz Bayerna gdje je protekle četiri godine briljirao postigavši 155 golova u 197 nastupa.

"U aprilu i maju gotovo su svi imali uperen prst u mene i nisam se osjećao zaštićenim od strane kluba. Osjećao sam se usamljenim i nisam želio biti dio kluba", rekao je Lewandowski, a sve se desilo nakon duela Lige prvaka protiv Real Madrida.

"Kritike medija bile su ogromne, a niko od rukovodstva kluba nije stao u moju odbranu. Za mene je to bio znak da postoji problem i da nisam dovoljno dobar i zašto bih onda ostao ovdje?", pitao se Lewandowski.

Na kraju je ipak ostao i to nakon razgovora sa novim trenerom Nikom Kovačem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Objasnio mi je svoj sistem rada i to mi se dopalo. Zbog toga sam odlučio ostati", istakao je Poljak koji ipak želi razgovarati sa Ulijem Hoenessom i Karlom-Heinzom Rummeniggeom.

"Nadam se da ćemo popričati kao odrasli ljudi. Shvatio sam da sam važan igrač za klub nakon što Bayern uopšte nije želio razgovarai o mojoj prodaji. To je pokazatelj koliki je ovo klub. To je bila tačka u kojoj sam odlučio da ostanem i da dam sve od sebe za Bayern", rekao je Lewandowski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.