Ništa od prelaska u Hajduk

Karačić ostaje u Adanasporu, ponuđen mu i novi ugovor

Bh. golman Goran Karačić prethodnih sedmica se intenzivno povezivao sa Hajdukom, no od prelaska na Poljud na kraju neće biti ništa.

Uoči sezone splitski tim je bio u teškoj situaciji s golmanima, bilo je jasno da će barem jedan otići, a čelnici Hajduka su idealno rješenje vidjeli u našem Goranu Karačiću koji se od 2016. godine vodi kao igrač Adanaspora.

"Bili" su mladog Karačića željeli dovesti na posudbu, uz opciju da ugovor na kraju sezone mogu i otkupiti ukoliko to budu željeli, međutim u Adanasporu su samo 'odmahnuli rukom'. U obzir je dolazila posudba s obaveznim pravom otkupa, a kako u Hajduku na to nisu pristali, cijeli posao je propao.

Karačić se u međuvremenu maksimalno usredotočio na Adanaspor. Novi trener Cihat Arslan je odlučio da bh. golman bude prvi izbor na golu turskog drugoligaša, a ponuđen mu je također i novi ugovor, sa znatno boljim primanjima.

Podsjetimo, Karačić je u prošlosti braneći sa Zrinjski bio proglašen najboljim golmanom u Premijer ligi BiH. Iz Zrinjskog je u Adanaspor otišao 2016. godine, a prošlu sezonu je odradio na posudbi u njemačkom Sandhausenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.