Drugi dio sezone

Machedu Ferguson posuđuje u Primeru

Edmir Škorić

Iako je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača Manchester Uniteda, kada je klub s Old Trafforda "pokupio" još jednu titulu Premiershipa, mladi napadač Frederico Macheda (18) mogao bi biti posuđen u Španiju.

Italijanski napadač Frederico Macheda prošao je sve uzraste nacionalne selekcije, a od 2007. godine član je momčadi sa Teatra snova. Prošla sezona bila je poprilično dobra za 18-godišnjaka, no ove sezone baš se i nije naigrao.

Trener Sir Alex Ferguson razmišlja da ga pošalje na posudbu u drugom dijelu sezone, kako bi Macheda dobio dodatno iskustvo. Iako je engleski prvoligaš Newcastle spreman pozajmiti Italijana, škotski stručnjak bi svog talentiranog golgetera radije u španskoj Primeri.

News of the World ističe kako bi to mogla biti Zaragoza, a sličan put prošao je i Gerard Pique, koji je iz Uniteda stigao u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.