Remi na Red Bull Areni

Leipzig se 'okliznuo' na svom terenu, Fortuna slavi prvi bod

Pretposljednji meč 2. kola Bundeslige odigran je na Red Bull Areni, gdje su Leipzig i Fortuna odigrali meč bez pobjednika (1:1).

Iako je Leipzig bio veliki favorit protiv tima koji je ove sezone, nakon dugo vremena, ušao u njemačku elitu, na kraju se morao zadovoljiti samo jednim bodom.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 0:0, a onda je u 47. minuti Zimmermann zabio za vodstvo gostiju. Dvadeset minuta kasnije, Augustin se dobro snašao i poravnao na 1:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Leipzig ne može biti zadovoljan otvaranjem sezone s obzirom da je u prvom kolu poražen od Dortmunda sa 4:1 i ovo im je bio prvi osvojeni bod, baš kao i Fortuni iz Dusseldorfa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.