Španski klub odmjerio snage sa Partizanom

Penava debitovao za Baskoniju

Baskonija je protiv beogradskog Partizana danas odigrala prijateljski susret i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 91:54.

Nisu imali crno-bijeli rješenja za raspoložene košarkaše Baskonije koji su već nakon prvih 10 minuta igre imali 15 poena prednosti (25:10). Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Baskonije 43:24, a prednost španske ekipe je rasla sve do kraja susreta i konačnih 37 poena razlike.

Na ovom susretu je svoj debi za Baskoniju upisao i bh. košarkaš Ajdin Penava, koji je za sedam minuta upisao dva poena i isto toliko skokova.

Treba dodati da u ekipi Partizana nije bilo Amara Gegića koji se priključio pripremama reprezentacije BiH.

Inače, najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Tornike Shangelia sa 23 poena, dok je kod Partizana najraspoloženiji bio Jock Landale koji je bio jedini dvocifreni sa 10 ubačenih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.