Ajdin Penava novi igrač Baskonije

Odlazi u Španiju

Ajdin Penava novi igrač Baskonije

Edmir Škorić

Bh. krilni košarkaš Ajdin Penava i zvanično je novi član Baskonije.

Penava je proveo tri sezone u univerzitetu Marshallu, a u posljednjoj je briljirao sa 15.6 poena, 8.5 skokova i 4.5 blokada u prosjeku, što mu je bilo dovoljno za priznanje najboljeg blokera NCAA lige.

Ovog ljeta je nastupao na Ljetnoj NBA ligi, a bio je na radaru nekoliko evropskih klubova.

Na kraju je odlučio da prihvati ponudu Baskonije, pa će naredne sezone nastupati u španskoj ACB ligi i Euroligi. Tako ide stopama Mirze Teletovića, koji je ostavio dubok trag u španskom i evropskom velikanu prije nego se otisnuo u NBA ligu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nakon što sutra obavi ljekarski, potpisat će četverogodišnji ugovor i po svemu sudeći propustit će okupljanje bh. reprezentacije pred kvalifikacijske mečeve, ali bi u narednim danima trebao biti na raspolaganju novom selektoru Jasminu Repeši.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Stoji mu ovaj dres,Sretno Ajdine,Samo Naprijed!
33 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi