Održana konferencija za medije

Sedloski predstavljen u Širokom Brijegu: Svi igrači počinju od nule

NK Široki Brijeg danas je u klupskim prostorijama zvanično predstavio novog trenera. Kao što je već od ranije poznato, u pitanju je nekada legendarni makedonski nogometaš Goce Sedloski koji se Širokom Brijegu obavezao na dvogodišnju vjernost.

Sedloski je na konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Široki Brijeg, a iznio je i planove za nastavak sezone.

"Drago mi je što sam došao u Široki Brijeg. Ranije sam već bio tu ali kao igrač Dinama i sjećam se stadiona. Želio bih zahvaliti sportskom direktoru Šiliću kao i Upravi kluba što su pokazali povjerenje u mene", rekao je Sedloski, pa se osvrnuo na momčad te na posljednju utakmicu u kojoj su "plavo-bijeli" doživjeli visok poraz od Željezničara rezultatom 0:3.

"Bilo je i dobrih i loših stvari u utakmici sa Željezničarom. Želio bih gledati samo pozitivne stvari, a to su svakako navijači. Oduševio sam se kako su navijali tokom cijele utakmice i bodrili momčad. No, nažalost dogodio se poraz ali to je nogomet. Polako dobivamo sliku na treninzima ko može koliko i nadam se da ćemo brzo izaći iz krize. Igračima sam rekao da svi počinju od nule."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi trener Širokog Brijega je istaknuo da je reprezentativna pauza došla u pravo vrijeme kako bi što bolje upoznao momčad te da će "šansu da se dokažu dobiti svi, a oni koji budu najbolji će i igrati, a ko neće raditi za ekipu i za kolektiv taj nije za klub".

Što se tiče promjena i eventualnih pojačanja Sedloski je rekao da trenutna momčad ostaje do zimske pauze i da treba što bolje raditi da bi ostala na vrhu, a zatim se kvalitetno pojačati kako bi "plavo-bijeli" izborili Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.