Iskusni napadač posljednjih par sezona ima velike probleme s povredama.

Napadač Tuzla Citya operisao križne ligamente

Završena sezona za Aidina Mahmutovića

Dino Kurbegović, foto: Emir Dindić

Nogometaši Tuzla Citya nakon osam odigranih kola imaju sedam bodova. Neki su očekivali i bolji start ovog premijerligaša, ali cilj kluba u prvoj sezoni u najvišem rangu jeste opstanak.

Prije nekoliko dana klub je angažovao pojačanje u napadu, iskusni napadač Vojo Ubiparip stigao je u Tuzlu kako bi pomogao ekipi u ostvarenju zadatih ciljeva. Svakako da je dolasku Ubiparipa kumovala i teška povreda 32-godišnjeg napadača Aidina Mahmutovića, za kojeg je ova sezona izgleda završena.

Iskusni napadač koji je u januaru ove godine stigao u Tuzlu, potvrdio je za SportSport.ba da je operisan, te da ga očekuje malo duža pauza.

"Danas sam operisan u Novom Sadu, ponovo sam operisao prednje križne ligamente. Istu povredu sam imao i prije pet godina kada sam igrao u Teplicama. Nakon što sam skoro pola godine vukao ovu povredu, igrao pod bolovima, injekcijama, kazali su mi da moram na operacioni stol. Sve je prošlo dobro, zahvaljujem se doktorima i mom klubu, stvarno su korektni, teško im je što me sada čeka duža pauza, ali su još jednom pokazali da su klub koji je odlično organizovan i koji brine o svemu", ističe Mahmutović.

Slijedi mu duža pauza, a prema prognozama na teren bi mogao tek u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Procjene su da ću pauzirati sedam-osam mjeseci, sve zavisi kako će ići moj oporavak, ko zna možda se vratim u finišu sezone. Žao mi je što je sve ovako ispalo, ali bilo je jedino moguće rješenje. Nadam se da će klub i bez mene ostvariti dobre rezultate. Na meni je sada da se oporavljam, te s tribina bodrim svoje saigrače",kazao je za SportSport.ba Aidin Mahmutović.

Mahmutović je u januaru stigao u tadašnju Slogu Simin Han, a ukupno je u pola sezone uz brojne povrede i izostanke odigrao devet utakmica i postigao dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.