Seli na Otok

Icardi već zna da igra posljednju sezonu u Interu?

Endin Čaušević

Argentinski napadač Mauro Icardi ovog ljeta ostao je u Interu iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda, no čini se da bi već u januaru mogao spakovati kofere.

Icardi je ovog ljeta bio na meti Real Madrida, ali kraljevski klub nije bio spreman da aktivira njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 110 miliona eura. Međutim, u italijanskim medijima pojavila se informacija da bi Argentinac već u januaru mogao napustiti Meazzu.

Navodno, interes za Icardija pokazali su čelnici Manchester Uniteda koji su spremni aktivirati klauzulu kako ne bi morali pregovarati s Interom. Ipak, problem Unitedu pravi činjenica da se ova klauzula može aktivirati tek u zadnje dvije sedmice ove sezone.

No, na Old Traffordu već uveliko razmišljaju o novoj sezoni i jasno je da ne žele propustiti priliku za dovođenjem 25-godišnjeg napadača. Navodno, United je već kontaktirao Icardijevog agenta, njegovu suprugu Wandu, kako bi pokušali dogovoriti uslove ugovora, te da na kraju ostane samo aktiviranje otkupne klauzule.

Icardi je u dresu Intera odigrao 184 utakmice, postigao je 107 golova i upisao 24 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.