Keita Balde zna zašto je došao u Inter: Želim da me pamte

Senegalac pun samopouzdanja

Keita Balde zna zašto je došao u Inter: Želim da me pamte

Inter je ovog ljeta doveo nekoliko velikih pojačanja, a među njima je svakako i 23-godišnji Keita Balde koji je stigao iz Monaca.

Keita Balde je prošao slavnu Barcinu omladinsku školu, a već se imao prilike okušati u Italiji pošto je 2011. godine stigao u omladinski pogon Lazija, da bi za prvi tim rismkog kluba nastupao od 2013. do 2017. godine.

Lazio je Baldea na ljeto 2017. godine prodao Monacu za oko 30 miliona eura, a nakon odlične sezone u dresu Kneževa u Interu su se potrudili i realizovali njegov transfer.

Senegalac očigledno ima visoke ambicije i ističe da želi da ga navijači Intera pamte, a u posljednjem intervjuu za Sky se prisjetio i svog prvog gola u Seriji A, protiv Parme.

"Bila je to gostujuća utakmica i Antonio Mirante je bio golman Parme. Predriblao sam ga i zabio gol... Uvijek sam pokušavao iskoristiti svoje prendnosti i biti najbolji što mogu", istakao je Balde, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mogu li postići 15-20 golova u sezoni? Da, mislim da mogu. Imam kvalitet potreban za takvo nešto".

"Volio bih da me navijači Intera pamte. U tome vidim svrhu svog dolaska u Inter", dodao je 23-godišnji krilni napadač.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi