Debitovao za novi klub

Gdje je danas Ferdinandov brat Anton?

Endin Čaušević

Rio Ferdinand je prije nekoliko godina odlučio završiti svoju igračku karijeru koja je bila na zavidnom nivou, a najveće uspjehe ostvario je u dresu Manchester Uniteda.

Ipak, pored njega dobro se sjećamo i njegovog brata Antona koji još uvijek aktivno igra fudbal. Antona Ferdinanda pamtimo po igrama u engleskom Premiershipu, a najzapaženiji bio je u dresu West Hama gdje je debitovao na velikoj sceni 2003. godine.

Ovaj 33-godišnji defanzivac napustio je West Ham na ljeto 2008. godine i kasnije je igrao još za Sunderlan i QPR što se tiče Premiershipa. Mnoge je iznenadio 2013. godine odlaskom u Bursaspor na posudbu, a samo nekoliko mjeseci kasnije potpisao je za Antalyaspor.

Iako već neko vrijeme nismo čuli za njega on je i dalje na sceni, a sinoć je upisao debitantski nastup za škotski St. Mirren u koji je došao iz Southend Uniteda. Na debiju čestitao mu je i stariji brat Rio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.