Fantastičan meč Bordo tima i sasvim zaslužena pobjeda

Uvjerljiv trijumf Bordo tima

Sarajevo deklasiralo Krupu

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 10. kolu Premijer lige BiH gostovalo ekipi Krupe i na kraju je slavilo sigurnu pobjedu rezultatom 1:4.

Iako je trener Bordo tima Husref Musemić u ovaj meč ušao bez četvorice standardnih prvotimaca, njihovo odsustvo se na terenu nije primijetilo i sva tri boda sa neugodnog gostovanja idu na Koševo.

Odlično otvaranje meča imali su gosti. Već u sedmoj minuti Benjamin Tatar je sjajno pogodio za prednost Sarajeva od 0:1.

Sarajevo je nakon postignutog gola prepustilo loptu domaćem timu, ali Krupa u prvih 45 minuta nije napravila apsolutno ništa.

Domaći su u 24. minuti ostali i sa igračem manje. Tatar je krenuo prema golu, Makitan ga zaustavlja i sudija mu pokazuje put u svlačionicu.

Trener Krupe Branislav Krunić potom uvodi Karišika kako bi pojačao defanzivu, ali se ovaj fudbaler nije proslavio, pa je u 44. minuti nakon šuta Šišića zatresao vlastitu mrežu za prednost Bordo tima na poluvremenu od 0:2.

I u nastavku meča potpuna dominacija Sarajeva koje u 47. minuti povećava prednost. Pogodio je Emir Halilović za visoko vodstvo od 0:3.

Nastavili su gosti sa napadima i nakon trećeg gola. Redale su se šanse pred golom Kutića, a u 68. minuti golman domaćeg tima je ponovo morao po loptu u mrežu. Sjajnu akciju završio je Halid Šabanović prvim golim u Bordo dresu za 0:4.

Domaći su uspjeli da dođu do počasnog gola. U 77. minuti Nikodijević je iskoristio lošu reakciju odbrane Sarajeva i pogodio je za 1:4.

Ovaj rezultat je na kraju bio i konačan i Sarajevo je još jednom pokazalo da se nalazi u zaista sjajnoj formi.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Krupa - Sarajevo 1:4 (Nikodijević 77' / Tatar 7', Karišik 44'ag, Halilović 47', Šabanović 68')

Krupa: Kutić, Redžić, Makitan, Modić, Puzigaća, Nikodijević, Aganspahić, Milanović, Maksimović, Crnov, Nikolić.

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Šabanović, Stanojević, Velkoski, Šišić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.