Ponovo ga nema u timu

Može ići u januaru: Di Francesco već prekrižio jednog igrača

Endin Čaušević

Roma nije baš na najbolji način počela novu sezonu, a navijači rimskog kluba nadaju se da njihov tim danas može osvojiti tri boda na gostovanju kod Bologne.

Vučica je ovog ljeta imala dosta promjena u igračkom kadru i jasno je da se još uvijek igrači koji su stigli nisu uklopili u ekipu. Eusebio Di Francesco je dosta kritikovan nakon loših reuzltata, no na njegovu sreću cijela ekipa je stala iza njega i pružila mu podršku jer im je jasno da će trebati vremena da Roma zaigra na pravom nivou.

Od dolaska velikog broja fudbalera u Romi su preko ljeta prekriženi mnogi igrači koji su na kraju otišli, no čini se da ta lista nije zaključena. Prema pisanju italijanskih medija trener Rome je prekrižio i Ricka Karsdorpa koji je stigao prošlog ljeta kao veliko pojačanje, ali se odmah teško povrijedio.

Jasno je da se Karsdorp nije baš nametnuo u prethodnim mjesecima, a Di Francesco ga je ponovo izostavio iz sastava koji konkuriše za meč. Navodno, ovom 23-godišnjem desnom beku već su jasno dali do znanja da ne računaju previše na njega i da već u januaru može potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Karsdorp je zbog teške povrede koljena odigrao samo tri utakmice u dresu Rome, odnosno ukupno 180 minuta. Di Francesco vjeruje da on nije dovoljno dobar za Romu, a u prilog mu ne ide činjenica da na njegovoj poziciji igra Florenzi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.