Alarm se upalio u Rimu: Di Francesco pozvao Džeku i društvo na hitan sastanak

Roma u problemima

Alarm se upalio u Rimu: Di Francesco pozvao Džeku i društvo na hitan sastanak

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome nisu na najbolji način počeli novu sezonu, a na velikom udaru navijača ovog kluba našao se trener Eusebio Di Francesco.

Roma je prošle sezone oduševila sve plasmanom u polufinale Lige prvaka, a apetiti navijača su još više porasli. Međutim, čelnici kluba napravili su dosta izmjena što se tiče igračkog kadra i zbog toga ne čudi što Vučica nije baš najbolje ušla u novu sezonu.

Di Francesco se nakon poraza od Real Madrida našao na velikom udaru navijača koji traže od ekipe da konačno proigraju. Pojedini su čak pisali i o eventualnom otkazu za italijanskog stručnjaka, ali je jasno da još uvijek od toga neće biti ništa.

Trener Rome je ozbiljno shvatio ovu situaciju i dan nakon poraza od Real Madrida sazvao je sastanak na kojem su još prisustvovali Edin Džeko, Kostas Manolas, Aleksandar Kolarov, Daniele De Rossi, Diego Perotti, ali i Javier Pastore iako je tek stigao u Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pričali smo o svemu, od taktike do fizičke spreme igrača. Imamo problema to je svima jasno i želimo ih što prije riješiti. Održali smo mali sastanak s iskusnim igračima jer sam želio čuti njihovo mišljenje. Problemi neće nestati sami od sebe i jasno je da im se moramo suprostaviti. Svi smo uz Di Francesca i tako će biti uvijek", poručio je De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Tako se to radi.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi