Hrvatski defanzivac pojačao Plemiće

Zrinjski doveo novog fudbalera: Rugašević potpisao do 2020. · Zvanično

Trostruki uzastopni bh. prvak Zrinjski iz Mostara angažovao je danas novog fudbalera s kojim će ući u nastavak sezone.

Novi član Plemića postao je Dario Rugašević, 27-godišnji fudbaler iz Hrvatske koji igra na poziciji lijevog beka.

Riječ je o igraču koji se prije petnaestak dana pridružio ekipi Zrinjskog na mini-pripremama u Međugorju, zadovoljio je struku i na koncu stavio potpis na ugovor do ljeta 2020. godine.

Dario Rugašević je prethodno nastupao u Hrvatskoj (HNK Cibalia, RNK Split), Rumuniji (Gaz Metan Medias) i Poljskoj (Piast Gliwice). U prošloj sezoni je za Piast u Ekstraklasi nastupio na deset utakmica.

Rugašević u Zrinjski stiže kao slobodan igrač, a vrijedi istaći da je u prošlosti prošao sve omladinske selekcije Hrvatske uz jedan nastup za U-21 reprezentaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.