Poručio čelnik La Lige

"Real Madrid ne mora igrati u Miamiju, a Barcelona mora"

Endin Čaušević

U Španiji i dalje traje velika rasprava oko toga da li se utakmice La Lige trebaju igrati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, je čvrsto odlučio da će se jedna utakmica ove sezone igrati u Miamiju, a prema svemu sudeći to će biti meč Girone i Barcelone. Ipak, ova ideja naišla je na velika negodovanja klubova koji ne žele ići "preko bare" da bi igrali utakmice prvenstva.

Iako Tebas uveliko planira da će se u januaru naredne godine igrati u Miamiju ovaj meč još uvijek FIFA nije dala dozvolu da se počne bilo kakva organizacija. No, ono što je zasmetalo mnogima jeste Tebasova izjava da Real Madrid ne mora ići u SAD, a da su Barca i drugi klubovi primorani na to.

"Pa, znam da u Real Madridu nemaju želju da igraju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ono ne moraju ići u Miami ukoliko to ne žele, a s druge strane Barcelona to mora uraditi", poručio je Tebas.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.