Carabao Cup

Učenik je večeras na Old Traffordu nadmašio učitelja!

Edmir Škorić

U najuzbudljivijem meču šesnaestine finala Carabao Cupa snage su odmjerili Manchester United i Derby na Old Traffordu.

Derby je gostovao na Old Traffordu i bio je autsajder protiv Manchester Uniteda u šesnaestini finala Carabao Cupa, ali da je ovo igra u kojoj ne pobjeđuje uvijek jači i veći, pokazalo se još jednom. Pobjednik se birao tek na penale.

United je sjajno krenuo u meč, poveo je golom Juana Mate već u trećoj minuti, ali...

Imao je domaći tim svoje šanse, mogao i ranije da riješi meč, ali je od gotovog napravio veresiju, a onda se našao u nezavidnoj poziciji.

Prvo je Harry Wilson u 59. minuti zabio gol kakav se rijetko viđa iz slobodnjaka za 1:1, da bi novi šok stigao u 67. minuti kada je Sergio Romero igrao rukom izvan šesnaesterca pa je isključen.

S igračem više Derby u 85. minuti dolazi do preokreta, a junak je bio rezervista Marriott, koji je postigao gol samo šest minuta po ulasku u igru. Ipak, duboko u nadoknadi Marouane Fellaini je izvukao United i donio svom timu novu šansu - penale. Bolji su u "lutriji" bili igrači Derbyja! 

Mourinhov United je loše krenuo u Premier ligi, a rano ispadanje iz Liga kupa i to od drugoligaša na svom Old Traffordu je ipak stvar koja zabrinjava navijače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.