Damir Hadžić, prvotimac Sarajeva

Danas do 18 sati Pirić okuplja igrače, ali koje?

Ni Hadžić neće u privatnu reprezentaciju

Damir Hadžić, fudbaler Sarajeva koji je nakon brojnih otkaza, dobio poziv v.d. selektora A reprezentacije BiH Denijala Pirića, odbio je da igra u prijateljskoj utakmici sa Azerbejdžanom 1. juna u Zenici.

„I kada se prije mjesec govorilo o tome da ću biti na spisku reprezentacije, rekao sam da neću igrati bez obzira na to ko me zove. Ne mislim da ne mogu ništa dati selekciji. Kakvih je do sada bilo igrača u reprezentaciji, i ja sam mogao dobivati pozive, ali jednostavno, nisam ja kalibar za toga. Smatram da je realnije da neki mlađi igrači dobiju priliku. Kada me nisu zvali ranije, ne trebaju ni sada», istakao je Hadžić u današnjem Avazu.OTKAZALI
1. Kenan Hasagić
2. Almir Tolja
3. Saša Papac
4. Elvir Rahimić
5. Zvjezdan Misimović
6. Admir Vladavić
7. Branislav Krunić
8. Miralem Pjanić
9. Samir Merzić
10. Džemal Berberović
11. Emir Spahić
12. Safet Nadarević
13. Branimir Bajić
14. Sanel Jahić
15. Senijad Ibričić
16. Darko Maletić
17. Dario Damjanović
18. Edin Džeko
19. Mirko Hrgović
20. Boubacar Dialiba
21. Sejad Salihović
22. Želimir Terkeš
23. Damir Hadžić
24. Ibrahim Šehić

Hadžić je rekao i kako je svjestan da ga iz NS/FS BiH, odnosno Pirić u reprezentaciju ne bi zvali da nije otkazao veliki broj igrača, nakon smjene selektora Mehe Kodre.

„Moj stav je da neću igrati. Isto bih, uz zahvalnost, rekao i Kodri, a događaji u posljednjih desetak dana sigurno nisu mogli promijeniti moju odluku» kazao je Hadžić.

Hadžić je u Avazu decidno potvrdio i kako je naš fudbal cirkus.
«Kada pogledam sportski pregled i vidim kako se igrači jedne ekipe sklanjaju da druga pobijedi, te kako je pola utakmica namješteno, bude me stid. Zaista je prevršilo svaku mjeru. Došlo je vrijeme za promjene. Fudbal u BiH ne mogu voditi ljudi koji ne znaju ni koliko poluvremena ima utakmica. Stoga, svako ko je ima imalo zdravog razuma i morala, treba stati na stranu Kodre», kaže Hadžić.

I prvotimac Željezničara, zahvaliće se Piriću. Ibrahim Šehić, golman premijerligaša sa Grbavice je povrijeđen.   

„Da se ne lažemo, sve i da sam potpuno zdrav, ne znam kako bih postupio. Jer, bez obzira koliko mi pozitivnog donosi taj nastup u A timu, ne znam kako bih sutra izašao na ulicu i pogledao ljudima u oči. A, i sami znate kako obični ljudi, pa i moji "Manijaci", gledaju na sve ovo. Jednostavno, tako sam odgojen, hodati uzdignute glave gradom nema svoju cijenu“, izjavio je Ibrahim Šehić, golman Željezničara za San.

Okupljanje A reprezentacije BiH Pirić će izvršiti danas do 18 sati u hotelu Hercgovina na Ilidži, a ni sam jutros nije znao ko će mu se odazvati?
Prema posljednjim informacijama, na okupljanju se, pored Hadžića, neće pojaviti niti jedan od 22 pozvana igrača sa prvobitnog spiska kojeg je sačinio smjenjeni Kodro, a pročitao ga Pirić nakon što ga Izvršni odbor imenovao za v.d. selektora.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.