Oglasio se legendarni Stefan Effenberg

Velike kritike za Kovača: "Više to ne smije raditi"

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna poraženi su u prethodnom kolu njemačke Bundeslige na gostovanju kod berlinske Herthe sa 2:0.

Bavarci su odigrali jednu od najlošijih utakmica u posljednje vrijeme u Berlinu, te su zasluženo poraženi napustili glavni grad Njemačke. Nakon ove utakmice Bayern je pao na drugo mjesto tabele, a ispred njih je Borussija Dortmund koja ima jedan bod više.

Hrvatski stručnjak Niko Kovač koji je ljetos preuzeo klubu Bavarca našao se na velikom udaru navijača kluba. U njemačkim medijima oglasio se i legendarni fudbaler minhenskog kluba Stefan Effenberg koji je poručio Kovaču da ne smije toliko eksperimentisati sa sastavom.

"Kovač pravi nevjerovatan broj promjena i previše rotira fudbalere. Mora se prilagoditi nekoj prvoj postavi, a ne toliko mijenjati iz utakmice u utakmicu. Prerano je da ovoliko eksperimentiše jer sada mora da se fokusira na povećanju bodova nad rivalima, a ne da ih prosipa. Ne smije se desiti da toliko odmara Lewandowskog ili Jamesa Rodrigueza, a zna da je važna utakmica", rekao je nekadašnji veznjak Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.