Hrabra Hertha skinula skalp Bayernu, Ibišević strijelac

Otvoreno 6. kolo Bundeslige

Hrabra Hertha skinula skalp Bayernu, Ibišević strijelac

Hertha je na otvaranju 6. kola Bundeslige na svom stadionu savladala moćni Bayern.

Bio je ovo duel starih znanaca i momčadi koje su trenutno u vrhu njemačkog šampionata, a tim iz Berlina je na kraju slavio rezultatom 2:0 te se bodovno izjednačio s Bayernom.

Domaći su veoma hrabro ušli u utakmicu i od samog starta pokazali da će biti tvrd orah. Do prednosti su došli u 23. minuti kada je glavni arbitar nakon prekršaja Boatenga nad jednim nogometašem Herthe pokazao na bijelu tačku, a najstrožiju kaznu u gol je pretvorio naš Vedad Ibišević.

Bayern nije imao adekvatan odgovor nakon primljenog gola, dok je Hertha nastavila s hrabrom igrom, koja se isplatila u finišu drugog dijela kada je na 2:0 povisio Duda nakon asistencije Lazara.

Nakon što se pri vodstvu Herthe otišlo na odmor, u drugom krenuo Bayern je puno ofanzivnije krenuo. Kovačevi izabranici su imali mnoštvo prilika, ali Hertha se organizovano branila i na kraju sačuvala mrežu netaknutom. Na taj način Ibišević i društvo su došli do velike pobjede nad velikim rivalom.

S druge strane, Ibiševiću je ovo već četvrti gol u Bundesligi u šestoj utakmici za Herthu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Vedator ima fetiš na Bayern od samog dolaska u Bundesligu haha
35 1
nickizedostizeko
Eh kad se sjetim utakmice ja mislim sezona 08/09, Vedo u Hoffenheimu i na Allianz Areni, početak drugog dijela prvenstva, bježe 2-3 boda, a Vedo ga zabije u 49’ minuti, njegova najbolja sezona...
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi