Nije se naigrao pored Gojaka, Ademija...

Dinamo brzo raskinuo ugovor sa igračem koji je trebao biti veliko pojačanje

Zagrebački Dinamo je uoči polaska u Belgiju na meč Evropske lige protiv Anderlechta obznanio da Tongo Doumbia više nije član tog kluba.

Ovaj 29-godišnji zadnji vezni iz Malija prilično je brzo okončao svoju epizodu na Maksimiru, na koji je stigao prošlog ljeta iz francuskog Toulousea.

Tada je Doumbia najavljen kao veliko pojačanje s obzirom da se radi o fudbaleru koji ima iskustva igranja za respektabilne klubove poput Wolverhamptona, Rennesa, Toulousea i Valenciennesa, i koji je pritom sakupio 20 nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.

Međutim, Doumbia je kod Nenada Bjelice pao u drugi plan i nije se naigrao pored Gojaka, Ademija i Šunjića u veznom redu.

Tongo Doumbia će svoju karijeru nastaviti u Al Ainu koji trenira Zoran Mamić, a u narednim danima će postati punopravni igrač tog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.