Stižu li novi igrači na Old Trafford?

Mourinho cilja dva pojačanja na poziciji koja najviše 'škripi'

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho krenut će po pojačanja u zimskom prelaznom roku, tvrde britanski i italijanski mediji.

Portugalac je, navodno, uvidio da njegov tim najveće probleme ima u odbrambenoj liniji pa će zato potražiti nove fudbalere na poziciji stopera i to u Seriji A.

ESPN tvrdi da se Jose Mourinho okrenuo dovođenju stoperima Intera Milana Škriniara i Milana Alessija Romagnolija, koji se nalaze u užem krugu kandidata za novi stoperski par Crvenih đavola.

Navodno je Mourinho odustao od dovođenja Alderweirelda, Boatenga i Godina iz razloga što su već "u godinama", te se okrenuo mlađim rješenjima što Škriniar (23) i Romagnoli (23) svakako jesu.

Naravno, uslov da Manchester United u januaru pošalje ponudu za ovu dvojicu fudbalera je da Jose Mourinho 'preživi' na klupi do tada. Crvenim đavolima u novoj sezoni ide veoma loše, ali su u prošlom kolu ipak uspjeli napraviti veliki preokret i savladati Newcastle sa 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.