Igokea će ipaak, unatoč pričama o bojkotu, igrati domaće prvenstvo od samog starta 13.10.?

Klubovi iz RS-a su prijetili odbijanjem nastupa u PL, no stvari se izgleda mijenjaju?

Cirkus oko početka košarkaške Premijer lige ne prestaje

Velika neizvjesnost proteklih je mjeseci i dana vladala oko odigravanja košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Iako nigdje nije rečeno na glas, postojala je velika šansa da klubovi iz Republike Srpske opstruiraju Premijer ligu Bosne i Hercegovine bojkotom nastupa u istoj.

Iza svega je navodno stajala aleksandrovačka Igokea koja nije željela nastupati u domaćem prvenstvu od samog početka natjecanja zbog garantiranog ugovora koji imaju s ABA ligom. I ne samo to, pritisak se proširio i na ostale klubove iz tog entiteta Mladost i Bratunac.

Ipak, kako saznaje SportSport.ba prvenstva će ipak biti, iako u konfuznom stanju kakvo trenutno vlada se sve treba uzeti s rezervom. Igokea će doputovati u Mostar gdje se u prvom kolu treba sastati sa SKK Student. Po informacijama kojima raspolažemo iz KSBiH su Igosi ponovno dobili nekoliko ustupaka koji su ih odobrovoljili, a glavna stvar koja je navodno zatražena od Igokee je povećanje broja stranaca u timovima.

Puno kontroverzi, ucjena, konfuzije i neizvjesnosti. Ukoliko je naš Savez toliko slab da postane žrtvom ucjena jednog kluba onda je upitno koliko je on sam po sebi legitiman i legalan. Koliko on postoji da radi za interes bh košarke a ne interes pojedinaca koji ohrabreni nedavnim izbornim rezultatima ucjenjuju i prijete bojkotima, ne samo svojim, nego svih klubova iz jednog entiteta. Usput, UO KSBiH se treba sastati i zasjedati 20.10.kroz nekih osam dana i bit će jako zanimljivo vidjeti kakve će odluke biti donesene na njemu. Bude li ga uopće...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.