Na sebe je skrenuo pažnju u Belgiji kada je odlučio da više neće igrati za njihovu reprezentaciju i da će u budućnosti nosi dres Brazila.

Ne želi biti u sjeni oca

"Razlog zbog kojeg na dresu nosim ime, a ne prezime je veoma jednostavan"

Endin Čaušević

Reprezentativac Brazila, Andreas Pereira, je razočarao javnost u Belgiji kada je odlučio nastupati za reprezentaciju nejgovih roditelja iako je ranije nosio dres Crvenih đavola u omladinskim kategorijama.

Pereira je igrao za Belgiju kao omladinac, ali kada je došao poziv iz Brazila nije dugo razmišljao o promjeni reprezentacije. Ovaj mladi veznjak ove sezone vratio se u Manchester United s posudbe i na početku je bio standardan kod Mourinha, no u posljednje vrijeme mečeve većinom posmatra s klupe.

Engleskim medijima je zanimljivo da ovaj fudbaler na dresu nosi svoje ime, a ne prezime. Istu stvar uradio je Dele Alli, ali zbog svađe s ocem, dok je kod Pererire potpuno drugačija situacija. On je jednostavno poručio da ne želi biti u sjeni svog oca koji je također bio uspješan fudbaler.

"U fudbalu ima dosta igrača koji se prezivaju Pereira. Moj otac je nosio to prezime na dresu i želio sam da uradim suprotno jer u Belgiji me svi znaju kao njegovog sina. Želim da gradim svoju karijeru i svoj put, te se nadam da ću izaći iz njegove sjene i da će ostali vidjeti koliko vrijedim", rekao je Pereira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.