Gibraltar je napravio senzaciju u Jerevanu i stigao do prve pobjede u 23. zvaničnom meču, ali da nije bilo razočarenja s početka utakmice još bi sretniji bili

Domaćin ih razočarao

Gibraltarci se zacrvenjeli kada su čuli himnu: Historijska pobjeda u sjeni velikog gafa

Edmir Škorić

Gibraltar je jučer priredio senzaciju u Jerevanu, pa pobijedio Armeniju s 1:0.

Nakon 23 meča je konačno Gibraltar stigao do prve pobjede u zvaničnim mečevima.

Ali, ono što je zaboljelo sve igrače ove selekcije, stručni štab i vodstvo Saveza, na stadionu prije početka meča nije bilo njihove himne. Igrači su spustili glave dok je svirala himna Lihtenštajna, inače njihovog narednog protivnika u Ligi nacija.

"Gibraltarski savez je jako razočaran jer je prije utakmice protiv Armenije umjesto naše intonirana nacionalna himna Lihtenštajna", poručili su Gibraltarci.

Stiglo je izvinjenje od domaćina, organizatora utakmice, ali Gibraltar vjerovatno neće dalje tražiti pravdu jer su ostvarili historijsku pobjedu, iako je Armenija imala posjed lopte više od 70 posto i dosta prilika i pokušaja na gol protivnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.