Senzacija Gibraltara i prva pobjeda u zvaničnim mečevima!

Liga nacija

Senzacija Gibraltara i prva pobjeda u zvaničnim mečevima!

Edmir Škorić

Veliku senzaciju napravio je Gibraltar večeras u 3. kolu Lige D liga nacija.

Gibraltar je stigao do prve zvanične pobjede, pošto je s 1:0 slavio u gostima kod Armenije. Historijski gol za malu državu postigao je Chipolina iz penala u 50. minuti.

Gibraltar se sada bodovno izjednačio s Armenijom, a u grupi 4 su još Makedonija sa šest bodova, te Lihtenštajn koji ima tri, ali i utakmicu manje od Armenije i Gibraltara.

Latvija i Kazahstan odigrali su 1:1 u meču grupe 1 gdje sada Gruzija ima 9 bodova, Latvija, Kazahstan i Andora po dva boda. Gruzija je pogocima Vaka (2) i Kankave deklasirala Andoru sa 3:0.

U Ligi B je Češka kao gost slavila protiv Slovačke sa 2:1 a junak je bio napadač Rome Patrick Schick koji je zabio gol za 2:1 u 76. minuti. Osim njega strijelac za goste bio je Krmenčik u 52. dok je Hamšik u 62. postigao jedini gol za Slovake. Češka je druga s tri boda, Slovačka nma bodova, a prva je Ukrajina sa maksimalnih šest bodova.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kada je Liga C u pitanju, Norveška je golom Selnaesa dobila Sloveniju s 1:0 i u grupi 3 je druga s tri boda, koliko ima i Kipar, a vodeća Bugarska ima šest. Bugarska večeras dočekuje u Sofiji Kipar. Slovenci su bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti