Prijateljske utakmice

Kolumbija bolja od Kostarike, Čile od Meksika

U noći sa utorka na srijedu odigrane su tri prijateljske utakmice na tlu Sjeverne i Južne Amerike.

Najefikasniji meč viđen je na Red Bull Areni u Harrisonu, gdje je Kolumbija savladala Kostaruku rezultatom 3:1. Prvi gol na utakmici djelo je Bacce u 30. minuti, a na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1 nakon što je Waston u 44. pogodio za Kostarikance.

U 72. minuti, Kolumbija vraća prednost zahvaljujući pogotku Hernandeza, koji je u drugoj minuti sudijske nadoknade svojim drugim golom postavio konačnih 3:1.

U East Hartfordu, SAD i Peru su remizirale odigravši 1:1. Strijelac za Amerikance bio je Sargent u 49., a za Peruance Flores u 86. minuti dvoboja.

U najatraktivnijem duelu noći, Čile je bio bolji od Meksika sa 1:0 a gol odluke je postigao Castillo u 89. minuti utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.