Kolumbija bolja od Sjedinjenih Država, Meksiko od Kostarike
U noći sa četvrtka na petak smo gledali dva sjajna prijateljska meča u kojima je palo čak 11 golova. U jednom susretu su slavili domaći, a u drugom gosti.

Efikasni prijateljski mečevi

Kolumbija bolja od Sjedinjenih Država, Meksiko od Kostarike

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država i Kolumbije, odnosno Meksika i Kostarike odigrali su sinoć dva vrlo zanimljkiva prijateljska susreta u kojima smo na kraju vidjeli čak 11 golova.

Sjedinjene Države su u Tampi dočekale Kolumbiju i na kraju su poražene napustile stadion. Gosti su igrali u najjačem sastavu sa zvijezdama kao što su James Rodriguez, Carlos Bacca, Radamel Falcao ili Juan Cuadrado, pa je bilo jasno da se Amerikancima crno piše.

Uzbuđenja su počela u 36. minuti kada je James Rodriguez pogodio za vodstvo svoje reprezentacije. U nastavku susreta Amerikanci uspijevaju da okrenu rezultat preko Saiefa i Wooda, da bi ipak Carlos Bacca izjednačio u 56. minuti. Do kraja susreta Kolumbijci uspijevaju doći do pobjede i to golovimaa Falcaa i Borje.

U drugom sinoćnjem susretu Meksiko je na Estadio Universitariju pobijedio Kostariku sa 3:2. Gosti su poveli preko Campbella u 29. minuti, ali Guzman domaćima donosi izjednačenje. Do kraja poluvremena Kostarika ponovo dolazi do vodstva i to golom Ruiza sa bijele tačke, da bi domaći u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat golovima Martina i Jimeneza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi