Mnogi su Niku Kovača nakon serije loših rezultata proglasili bivšim. Mediji su pravili veliki pritisak, ali je na kraju rukovdostvo kluba stalo iza hrvatskog stručnjaka (Foto: EPA)

Trener Bayerna nakon pobjede

Kovač: Samo sam želio da se svi 90 minuta posvete klubu

M. Šljivak

Seriju od tri utakmice bez pobjede minhenski Bayern je prekinuo na gostovanju kod Wolfsburga gdje je slavio sa 1:3.

Pobjeda je došla u najslađem trenutku za trenera Niku Kovača koji je bio pod velikim pritiskom njemačkih medija zbog kojih je i rukovodstvo Bayerna krenulo u otvoreni rat sa njima.

Kovač je nakon pobjede bio jako zadovoljan i to nije krio.

"Bili smo pod velikim pritiskom. Želio sam da svi budu fokusirani, da se potrude i da 90 minuta igraju za klub. Ekipa je sve odradila fantastično i pobjeda je sasvim zaslužena", istakao je Kovač.

Bayern je sa tri boda iz ovog meča došao do treće pozicije na tabeli i imaju četiri boda manje od vodeće Borussije iz Dortmunda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.