Nezapamćen napad: Njemački mediji žestoko odgovorili čelnicima Bayerna

"Izgubili ste dodir s realnošću"

Nezapamćen napad: Njemački mediji žestoko odgovorili čelnicima Bayerna

E. Čaušević

Čelnici Bayerna jučer su u prostorijama minhenskog kluba održali vanrednu press konferenciju putem koje su htjeli kritikovati njemačku javnost zbog načina na koji pišu o klubu i igračima koji nose dres bavarske ekipe.

Pred njemačkim novinarima jučer su se pojavili Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness i Hasan Salihamidžić, te su kritikovali njemačke medije da previše loše pišu o pojedinim fudbalerima. Čelnicima bavarskog kluba smetaju "sramotni" natpisi medija i lažne informacije kojim se kvari ugled ovog kluba, ali i ruši samopouzdanje fudbalera.

Međutim, čini se da u Bayernu nisu uspjeli baš u svojoj namjeri da malo smire strasti i ublaže pisanja medija. Mnogi njemački portali jutros su osuli paljbu prema rukovodstvu ovog velikana, te su poručili da ne smiju na takav način braniti medijima ono što oni slobodom govora imaju pravo da kažu.

"Novinari u budućnosti više ne smiju pisati kako Bayern ima prestaru ekipu jer eto možda će im doći tužba od Rummeniggea i Hoenessa. Onda se nadamo da ćemo moći napisati da je prestara u uprava koja predvoti ovaj klub. Oni su izgubili kontakt s realnošću", piše Der Spiegel, dok je njemački Sport1 još oštrije reagovao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U historiji Bayerna bilo je dosta press konferencija o kojima se i danas priča i koje su popularne na društvenim mrežama. Ipak, ono što je jučer bilo se nikada nije desilo u ovom klubu. Bez presedana je da klub ovako izvrši napad na medije, bivše igrače i trenere ovog tima".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edy
pederi
9 8
addi
najgluplja press konferencija ikada. netreba takom gigantu tako nesta. zalosno
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi