Ide u Juventus?

Marcelo se ne šali: Podnio zahtjev za transfer u januaru

Endin Čaušević

U španskim medijima jučer se pojavila informacija da bi Marcelo mogao napustiti Real Madrid, a špekulacije oko brazilskog fudbalera nastavile su se i danas.

Naime, ugledna Marca prenosi da je Marcelo zaista odlučio da napusti kraljevski klub početkom 2019. godine, te navodno se pridruži Cristianu Ronaldu u Juventusu. Brazilac je već desetak godina standardan član kraljevskog kluba, no očito je da želi novi izazov u karijeri.

Italijanski Tottosport je otišao korak dalje i jutros je na svojoj naslovnici objavio da je Marcelo već podnio zahtjev za transfer u Juventus. Navodno, Brazilac želi da nastavi saradnju s Ronaldom koji ga je očito uspio nagovoriti da dođe u klub iz Torina.

Prema špekulacijama u tamošnjim medijima Juve je već spreman da dovede Marcela, te sada čekaju odluku Real Madrida o tome da li će njegov zahtjev biti prihvaćen. Ukoliko Kraljevi pristanu prodati Marcela mogli bi zaraditi oko 55 miliona eura, ali također i izboriti se da u suprotnom pravcu dođe Alex Sandro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.