Preko njenog računa prali novac

Plavuša Bogojevska koštala srbijanske menadžere

O. Lekić

Marija Bogojevska, djevojka fudbalskog menadžera Dejana Veljkovića koji je uhapšen u Belgiji u operaciji „Čiste ruke“, bila je paravan za pranje novca svome dečku i to preko deviznog računa u Beogradu, prenosi srbijanski Telegraf navode belgijskih medija.

Kako prenosi ovaj list, Dejan je 2017. godine zamolio Mariju, koja ima belgijsko državljanstvo, da otvori devizni račun u Beogradu kako bi prebacio dva do tri miliona eura. Taj novac, menadžer je navodno želio da sakrije od advokata kako ta suma ne bi ušla u parnicu za razvod sa bivšom ženom.

Marija ništa nije sumnjala sve do marta ove godine kad je otkrila pravi razlog, kako prenosi belgijski portal, a onda napravila veliku grešku, jer je majci u telefonskom razgovoru rekla da Dejan koristi njen račun za pranje novca!

Policija je uveliko snimala sve razgovore osumnjičenih, pa i njen. Marija nije prijavila dečka policiji i zato je bila privedena u akciji „Čiste ruke“, kao veoma značajan dio organizovane grupe. Znalo se za novac na njenom računu ali je ona puštena sa rukavicom da se do suđenja brani sa slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.