Alba i Lopeetegui su sarađivali u španskoj reprezentaciji, ali je Lopetegui dobio otkaz jer je preuzeo Real Madrid samo dan-dva uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji

Poštuje svog bivšeg seleketora

Alba: Želim da Lopetegui što duže ostane na klupi Reala

Edmir Škorić

Bek Barcelone Jordi Alba nada se da će Julen Lopetegui ostati trener Real Madrida.

Barcelonu sada čeka duel s Interom u Ligi prvaka (srijeda), a potom će odmjeriti snage s Real Madridom u velikom španskom derbiju.

Alba je najprije govorio o narednom rivalu, Interu, koji baš kao i Barcelona ima šest bodova nakon dva kola Lige prvaka.

"Imamo šest bodova, kao i Inter, ali želimo biti lideri. Ovo će biti teška utakmica, no uz podršku navijača možemo do tri boda kako bismo nastavili seriju pobjeda", rekao je Alba, pa je dodao:

"Gubitak Lea nam je teško pao, ali moramo pokazati pravo lice i da možemo da funkcionišemo na terenu i bez njega".

Je li Julen Lopetegui pogriješio kada je pred početak SP-a napustio Španiju zbog Reala?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi ljudi donose odluke. Julenova namjera je bila da završi SP, pa potpiše za Real, ali onda su odlučili da ga smijene. Imam veliki odnos s njim i osobno mi je puno pomogao. Nadam se da će ostati u Realu. Nije mi se dopadalo što je otišao na klupu mog rivala, ali nadam se da će tu dugo ostati. Zaslužuje to, pravi je profesionalac", poručio je Alba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.