Njemački mediji su prethodnih dana bili dosta oštri prema Kovaču dok Bayern jedno vrijeme nije pobjeđivao, čak se pisalo i o njegovoj mogućoj smjeni (Foto: EPA)

Završio na klupi nakon osam godina

Kovač se zamjerio 'starosjediocu' u Bayernu zbog nezamislivog poteza

Bayern je pobjedom nad AEK-om (2:0) u Ligi šampiona donekle izašao iz krize, no daleko od toga da je sve bajno u minhenskoj momčadi.

Trener Niko Kovač je i dalje na paljbi, s obzirom da situacija u kojoj se trenutno nalazi Bayern nije baš prihvatljiva na Allianz Areni, a posao mu dodatno otežava i nezadovoljstvo određenih igrača. Najprije se pisalo kako su Rodriguez i Hummels protiv Kovača, da bi se tom 'duetu' sada priključio i Thomas Muller, koji je posljednje dvije utakmice započeo s klupe.

Za medije u Njemačkoj taj potez je nezamisliv, pošto se radi o igraču koji je posljednji put na klupi bio 2010. godine kada je trener bio Louis Van Gaal, a nezadovoljstvo takvom odlukom Muller je 'natuknuo' Kovaču nakon utakmice protiv AEK-a.

"Nije to baš bila gala izvedba s naše strane, a o rotaciji je besmisleno pričati", kazao je, između ostalog, Muller.

Riječi hvale za Bayernovu igru protiv AEK-a nije imao ni tamošnji ugledni list Bild, nazvavši je "s*anjem".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.