Grci se ponadali, ali Bayern ih je brzo smirio
Bayern je imao jednu krizu rezultata, ali s dvije vezane pojede vraća se i samopouzdanje ekipi, a sada su korak bliže nokaut fazi Lige prvaka

Bavarci stigli do nove pobjede

Grci se ponadali, ali Bayern ih je brzo smirio

Edmir Škorić, foto: EPA

Bayern je u 3. kolu grupe E Lige prvaka s 2:0 savladao domaći AEK.

Bayern je bio u rezultatskoj krizi do prije nekoliko dana, no vezao je potom dvije pobjede. Prvo je slavio u Wolfsburgu u Bundesligi, sada je u okviru Lige prvaka slavio u Atini protiv AEK-a.

Istina, imao je njemački prvak i večeras određenih problema, dosta se mučio, ali na kraju je, rekli bismo, rutinski upisao drugu pobjedu i sa sedam bodova je lider grupe E.

Grčki sastav se sjajno nosio sa favorizovanim gostima, prvo poluvrijeme je završeno bez golova, da bi tek u 61. minuti Bavarci došli do gola. Javi Martinez je polumakazicama postigao svoj drugi gol u karijeri u Ligi prvaka i olakšao Bayernu.

Samo dvije minute kasnije Robert Lewandowski je nakon sjajne akcije zabio za konačnih 2:0.

U drugom meču 3. kola grupe E večeras se sastaju Ajax i Benfica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa E, 3. kolo:
AEK - Bayern 0:2 (Martinez 61, Lewandowski 63)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi