Mladi stručnjak je svojim dolaskom probudio GOŠK iz krize i srušio dva najveća bh. kluba

Trener GOŠK-a za SportSport.ba

Neretljak: Nije mala stvar nadigrati Sarajevo, svaki bod nam je zlata vrijedan

Od dolaska Mate Neretljaka u GOŠK, stvari su u ovom klubu počele ići nabolje i u Gabelu se vratila vjera da se opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine može izboriti.

Neretljak je u svojoj prvoj utakmici na klupi GOŠK-a savladao Željezničar na Grbavici, a zatim je za vikend skinuo skalp još jednom od velikana bh. fudbala - Sarajevu.

Posebno je impresivno to što GOŠK do pobjede nije došao slučajno, već dobrom igrom posebno u prvom poluvremenu kada je i postignut jedini gol na utakmici (1:0).

"Odlična utakmica je bila. Nadigrali smo Sarajevo i iznenadili ga pritiskom, a nije mala stvar nadmašiti ekipu koja trenutno igra najljepši fudbal u BiH. Naravno da sam sretan zbog pobjede, ali i same igre koja ulijeva optimizam pred nastavak sezone", započeo je Neretljak, koji je potom pohvalio svoje fudbalere:

"Svi su na terenu pružili maksimum i odigrali odlično, što se odnosi i na golmana Kozića koji je branio neke zicere, posebno pred kraj utakmice kada nas je Sarajevo stislo. To je bilo i razumljivo, oni su željeli izbjeći poraz ali smo se uspjeli odbraniti. Vidjeli ste, vrijeme je bilo takvo kakvo jeste, ali utakmicom moram biti zadovoljan".

Neretljak je GOŠK vodio na četiri utakmice u Premijer ligi. Pobijedio je Želju i Sarajevo, a izgubio od Zrinjskog i Zvijezde 09 koja će biti jedan od najvećih rivala u borbi za opstanak.

"Osvajali smo bodove protiv velikih protivnika, ali mislim da nismo zaslužili poraz od Zvijezde 09 u pretprošlom kolu kada smo poraženi sa 1:0. Vidim da su oni zaredali sa pobjedama, to me malo iznenađuje ali znam da se radi o ekipi koja ima dosta kvalitetnih pojedinaca. A i liga je neizvjesna, vidite šta se desi kod nas kada uvežete samo dvije ili tri pobjede. Odmah napravite veliki pomak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja polusezone, GOŠK-u predstoje uslovno rečeno nešto lakše utakmice. Prva je protiv Tuzla Cityja, a zatim protiv Krupe, Širokog i Radnika.

"Mi prvo gledamo sebe, samo nas to zanima. Naravno da pratimo i to šta rade ostali rivali, ali fokusirani smo na svoje utakmice. Sada mislimo samo o sljedećoj utakmici protiv Tuzla Cityja na Tušnju, gdje želimo napraviti dobar rezultat. Svaki bod do kraja prve polusezone će biti zlata vrijedan i borit ćemo se za njega", zaključio je Neretljak za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.